You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Khamis, 23 Disember 2010

Bila result datang menjelma..

salam semua.!
ada tak yang tertunggu-tunggu entry pasal result PMR aku.?
kalau ada, alhamdulillah. bangga + terharu sangat-sangat.
kalau takde tu, aku perasan sendiri la err.

akhirnya, terjawab jugak persoalan aku yang dah lama aku tunggu.
detik 23 DISEMBER 2010 cukup bermakna buadd aku.
alhamdulillah, syukur kepadaMU Ya Allah.
KAU berikan aku kejayaan yang tak pernah aku bayangkan.

tak sia-sia pengorbanan aku..
~ setiap hari pergi sekolah tanpa cuti. walaupon terponteng dua hari.
~ berpenat-lelah turun naek tangga. walaupon takde lah tinggi sangat. *gayat*.
~ habeskan dakwat pen tulis karangan panjang berjela.
~ dan yang penting, meredah laluan sampah untuk sampai ke sekolah. itu paling bermakna.!

juga, tak sia-sia pengorbanan ibu dan ayah terchenta..
~ membazir air liur, membebel *nasehat sebenarnya* kat aku.
~ tak makan semata-mata nak bayar yuran yang melambung-lambung harganya.
~ ikut aku jugak meredah laluan sampah. hantar & ambek dari sekolah.
~ merayu-rayu supaya aku tak lalai. jangan asyik tengok tv, sms, tengok tv, sms.!!
~ dan.! bagi dorongan yang tak larat aku nak gendong. terlalu banyak.!!!

chekgu2.. jasa-jasa kalian akan ku kenang..
~ mendidik aku yang nakal + degil sikit ni.
~ melayan kepala aku yang lambat pick up dengan penuh kesabaran.
~ buang masa dengan aku, pagi petang sampaikan sabtu ahad pon.
~ keluar duet photostat kertas-kertas sampai dah menggunung kat bilik aku.
~dan yang teristimewa, bagi denda yang akan aku ingat sampai akhir nafas.!!

rakan2 seperjuangan aku..
~ kutuk-kutuk aku supaya aku sedar diri.
~ ajar aku macam-macam kat sekolah.
~dan jadik kawan sehidup semati *tapi, kubur lain-lain lah ye.*

terima kasih.!!
tak terhingga aku ucapkan kepada kalian semua.
sungguh tak terbalas jasa-jasa dan pengorbanan kalian.
menjadik kan aku seorang insan yang berguna
sehingga akhirnya aku berjaya menggenggam 8A.!!
sesuatu yang sangat2 aku inginkan..
terima kasih semua..

ceritera PMR 2010...
sebelum result menjelma...

wajah-wajah setinggi harapan..
~ wanie, shida, leeya, fathiah, aku & afiqah ~

kamu & kamu sahabat dunia akhirat.! congrate kawan.. :)

masih pegang buku walaupon datang ambek result oke.
KAMI GENERASI HEBADD.!!

gembira tapi takut. itulah perasaan kami ketika ini.
senyum juga nampak terpaksa kan.? :)

senyum.!! :)

terima kasih kerana sudi mengHAPPYkan diri anda & anda untuk gambar ini.

usha orang pon macam tak ikhlas je.
dalam hati " mana chekgu ni tak sampai2.? "

kau tengok aku, aku tengok kau.!!
jom pergi ambek result cepat..

muka cuak ni.! muka yang paling buruk penah aku buadd.
result dah sampai... apa dok tergaru-garu tu.??
karthi *yang kat belakang tu*, jangan senyum-senyum lagi.
ingat..ni realiti. bukan fantasi..
jom cepat..!!

harap bersabar.! keputusan on the way. hehe.

tadaa..!! akhirnya.
inilah juara-juara PMR 2010.

haha. tetibe je gilerr kan letak gambar skema ni.
tadi punya lah meriah pakai baju raya warna-warni. tetibe je tertukar baju sekolah.
actually kitorang tak sempat nak tangkap gambar ramai-ramai macam ni. semua dah dilanda kegembiraan yang teramat. so, ini je lah yang jadik nya.

bukti yang kukuh.!
11 ORANG menggenggam Ijazah Straight A's.
menunjukkan 3PK 2010 SMK TAMAN PANGLIMA.....
G E N E R A S I ~ ~ ~ H E B A D D . . . ! ! !MyEm0.Com

ini pulak gambar muka budak tak reti malu.
suka tayang result yang konon-konon nya gempak lah.
haha. tudung pon dah tranform dah.
nampak gemukss je.MyEm0.Com

dengan bangga nye aku menayang result yang agak-agak korang...
GEMPAK tak.??
hehe. wish congrate for myself..
tak sangka aku.!! 8A tu..

oke la, setakat sini dulu kesah aku.
*sebenarnya memang dah tamat pon episod result2 ni*
selamat menempuh dunia MENENGAH ATAS kawan-kawan seperjuanganku.
terima kaseh ibu, ayah, chekgu-chekgu & kawan-kawan.!!
jasa-jasa kalian akan ku kenang..
sekian, bubye.!!

JUZ ME AND MYSELF...

Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

2 ulasan:

chaa ;) berkata...

bdk dpt 8A yang Comel ! ^o^
tahniah !

aku..linda :) berkata...

haha. unk juga comel.! ;)
tahniah untuk unk jugak.!! 8A..