You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Isnin, 21 Februari 2011

Saya Suka Bergaya !

assalamualaikum semua.
alhamdulillah, hari ni linda dengan berbesar hatinya merasa gembira + terharu ! *ceett, ayat skema la pulak. haha, lupakan oke. actually tu intro je untuk entry ni. yela kan, asyik asyik intro yang sama je bila dah lama tak update. sesekali teringin jugak nak tukar selera. kan kan ?

oke, jom baca kesah selanjutnya.
most ladies in the world like fashion right ? from the fashion, they feel more confident to see many people. * ehh, berterabur tak BI linda ? sambung balik :) err, sekarang ni macam macam jenis fesyen yang linda jumpa. terutama sekali bila linda start join blog ni dan jadi blogger yang semi-aktif (sekejap aktif sekejap tak aktif).

first style yang linda jumpa ialah dari blog kak Syarafina Hamidun. linda memang terpukau dengan gaya dia. even dia bertudung tapi still bergaya. kena dengan gayanya. suka suka !

sama jugak dengan kak Nurul Badiah. style yang ayu je. sedap mata memandang.
start daripada situ la linda cuba belajar nak bergaya. bukan selama ni tak bergaya cuma tak brape confident bila pakai baju pelik pelik sikit.


nampak macam pelik tak ?

err, bab make up pulak ! lagi la jarang. student macam linda, masih terikat dengan peraturan sekolah. lagipon, masalah kulit la yang membuatkan linda tak berani nak pakai make up sesuka hati. nanti, mula la virus jerawat datang menyerang. nak hilangkan virus tu ? punya la susah + sakit. memang seksa la. thats why la bila linda nak bergaya, rasa macam tak kena. tapi, bila dah meningkat remaja ni macam macam yang linda cuba buat untuk meyakinkan diri linda. baru la terkedek kedek cari petua hilangkan jerawat, jeragat dan macam macam lagi la. baru la rasa segan, malu. susah nak digambarkan. actually, linda rasa masalah kulit linda tak seteruk orang lain di luar sana.

nampak tak virus virus tu menular kat muka linda ?

cuma linda still rasa tak selesa bila tengok orang cantik. dalam kata yang sebenar benarnya ialah JELES ! haa, serius sangat sangat linda jeles tengok orang cantik. bukan bermakna linda tak bersyukur dengan anugerah ALLAH, tapi linda cuba untuk perbaiki sebaiknya.

so, bermula dari tahun ni linda harap linda dapat ubah penampilan linda ke arah yang lebih baik macam yang linda impikan. kepada kakak kakak diluar sana yang sudi berkongsi tips dengan linda, linda amat alu alukan. selalunya linda blogwalking kat blog orang je untuk dapatkan tips tips ni semua. nak jugak tambahkan tips yang sedia ada.

terima kasih yang tak terhingga juga kepada :
&

Lyana Hisham bersama sama Milqynway Fashion nya itu. anda semua inspirasi dunia fesyen saya ! :D

p/s : azam tahun baru ni, belom terlambat lagi kan ?

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

4 ulasan:

Nurulbadiah Lai berkata...

u r beautiful in ur won way dear..

:)
stay cute dear
n thanks 4 de lovely entry

Siti Nurazlinda berkata...

kak nurul ! thnx a lot. kak nurul akan sentiasa jadi inspirasi dalam hidup linda :)

~kuyam~ berkata...

its ok dear
kdg2 terlebih bgaya pn leh jadi fashin disaster kan?
so sderhana pn dh ok,but if rasa nk improve, u go for it girl! :)

Siti Nurazlinda berkata...

thnx ! semangat yang membina. :) kalau ada tips untuk bergaya tapi simple, share la ya. teringin nak tahu.