You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Sabtu, 12 Mac 2011

Balasan Atas Perangai Pelik + Buruk Manusia Di Bumi.

assalamualaikum.
dah lama tak dapat update blog kan ? bukan sebab takde idea, cuma takut je sejak sejak ni. yelah kan, berita sana sini tentang tsunami dan gempa bumi. kesian rakyat yang merasai bencana ni kan ? tapi, pernah ke diorang terfikir ? kenapa terjadinya bencana macam ni ?

pernah tak korang terfikir ? bak kata ustazah linda, muhasabah diri. apa yang terjadi pada dunia kita sekarang ni disebabkan oleh perangai kita sendiri. kita tumpang je kat dunia ni, tapi kita tak tahu gunakan nikmat yang diberi. istilah yang senang, tak bersyukur.

lepas banjir, datang pulak tsunami dan gempa bumi. teringat kata kata adik linda. tsunami = tuhan sudah uji namun ada manusia ingkar. betol ke ? atau sekadar kata kata yang direka cipta ? bila fikir fikir balik, kenapa terjadinya bencana bencana macam ni ? manusia buat apa sampai Allah SWT balas macam ni ? fikirkan la. hanya diri kita sendiri sahaja yang mengetahuinya.

alangkah amannya dunia kalau tiada manusia jahat. tapi, pasti tidak lengkap kehidupan kalau tiada yang jahat. sebab tu neraka dicipta..

p/s : sekadar mengingati.

terima kasih sudi baca. :)



Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Tiada ulasan: