You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Rabu, 20 April 2011

Beli Cermin Besar Besar, Tayang Muka Lama Lama

assalamualaikum.

sila terbeliakkan mata semaksimum besar yang bole, sebab karya penulisan linda yang bakal awak awak semua baca kejap lagi adalah hasil ketidakpuashatian linda terhadap seseorang yang penuh dengan "kesopanan dan kesusilaan" ye.

don't judge a book by its cover atau dengan bahasa kampungnya ialah sila jangan menilai sesebuah buku itu melalui kulitnya aje. selepas digali dan dicangkul seperti kata pengkritik tetap Akademi Fantasia 9, akhirnya linda berjaya menemukan maksud yang tersirat di sebalik kata kata itu. ~nampak sangat gila AF kan kan ? ;)

bila kita menilai seseorang tu, tolonglah jangan hentam keromo macam gitu aje. pernah terfikir ke perasaan orang yang dihentam sehingga separa pengsan ? lepas tu, tinggal macam tu aje orang yang telah dihentam tu. sungguh tragis sebab orang yang separa pengsan itu sudah menjadi tersangat sangat over tahap malunya.

diri sendiri pon masih belum sempurna. jadi, jangan suka sangat sound orang tak tentu pasal. bila kita yang sound dia, mula lah puting beliung tahap dewa ! sungguh tidak adil kan ?

tajuk entry nampaknya takde kaitan langsung dengan cerita dongeng linda hari ni kan kan ?

p/s : bukan untuk mengkritik sesiapa sebab linda bukan pengkritik terhebatt ye !

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Tiada ulasan: