You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Selasa, 12 April 2011

Linda Tak Cari Glemer, Harap Awak Faham

assalamualaikum.

agak terkejut jugak la bila linda online je facebook hari ni, ada satu mesej kat inbox linda.

_________________________________________________
kau ingat blog kau tu lawa sangat erk? macam bagus je kau publish story kau banyak2. semaj je la dashboard aku menengoknya.kalau kau dah rasa kau bagud,pergi tayang je muka kau tu kat dalam tv.buat siyaran sendirik.kau kene ingat,setakat blog kau yang kau kata gemapk tu,taksamapi kemana pon lah. kau ingat semua org ke suka entry merapu kau tu?tolong sedar diri sikit oke.lepas ni kau jgn nak gedij pulks buang aku dr friend list kau.jgn pulak nak gatal2 tgn buat crite psl aku kat blog kau.tunggu je la kalau kau buat nnti, ibarat telanjanh lah kau makcik gila glemer,welllllkkkkkkkkkkkkkl!
_______________________________________________

tak percaya kan ? linda tak sehebat mana pon bole jadik macam gini.

awak awak, linda tak glemer. linda post entry banyak banyak kat blog linda ni bukan untuk menyemakkan dashboard sesiapa. kalau awak tak suka linda, better tak payah follow linda. linda tak mintak semua ni. cuma jangan lah hina linda sampai macam ni. linda berblogging hanya untuk suka suka. sambil menyelam minum air, linda bole cari kawan kawan baru untuk mematangkan diri linda lagi. bukan untuk cari glemer semata mata. linda tak pernah kata blog linda "gemapk" @ gempak seperti yang awak cakap tu. linda tak pernah bangga bila followers linda naik mendadak. ini jugak berkat usaha linda selama ni. linda jadikan blog blog senior sebagai inspirasi linda. awak awak, perlu ke awak ugut linda ? linda punya facebook, ikut suka hati linda lah nak buang awak dari friend list linda atau tidak. tapi, linda takkan pernah buang kawan kawan linda yang dah sedia ada kat facebook tu. linda ber-facebook untuk menambahkan kenalan. nak berkenal kenalan dengan semua orang. dan awak jugak, maafkan linda sebab buat entry untuk awak sebab awak mencabar linda. takde siapa yang suruh awak iri hati dengan linda. linda bukan sesiapa. awak pon bole jadi lebih hebat lagi dari linda kalau awak buang perasaan iri hati awak.


linda kecewa sangat. linda baru je nak happy blogging, dah jadi macam gini. korang jangan dengki kat linda tau. linda bukan sesiapa... :'(

p/s : awak awak, maafkan linda buat entry pasal awak. linda terpaksa...

terima kasih sudi baca :(


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

22 ulasan:

fittiariri berkata...

sian ye dye....sabar okeip..

Siti Nurazlinda berkata...

fittiariri > err, awak sangat2 memahami linda. thnx ya.

Maisarah Khalisah berkata...

Siape tu? Apehal pulak dia marah-marah . apepun linda sabar je :D
Smile Always . Jangan sedey sedey

Siti Nurazlinda berkata...

maisarah > linda taknak la buruk2kan dia. biarlah dia nak kata apa pon. semoga dia sedar je.

btw, thnx ya !

nadzli azlan berkata...

sapa dia tu ? PM me . brani cari psal . ingat adik2 dia ke ckp kasar2 mcmtu . brani btol . haishh , geram .

syaza nazura. berkata...

Fitrah manusia, memang selalu tak puas hati dengan orang lain. Buat bodoh sudah :) Rilek je. Jangan fikir sangat apa yang orang lain cakap. Kalau dah dengki tu, semua benda nampak teruk. Hmm. Ni ada satu quote dari kawan nazu. Nazu nak linda ingat quote ni selalu, okay?

Jangan resah apabila ada yang membencimu, kerana masih ramai lagi yang menyayangimu. Namun resahlah apabila Allah membenci kita, kerana tiada siapa lagi yang akan mencintaimu di akhirat kelak...

So apa-apa pun yang jadi lepas ni, buat bodoh. Tak payah fikir. Bazir masa aja. Kita buat hal kita, dia buat hal dia. :)

Kalau si dia tu tengah baca komen ni, nazu nak cakap satu benda je. Tak ada gunanya kita marah-marah, blogging ni hak manusia. Dah nama pun blog linda, ikut dia la nak tulis apa. Kalau tak suka, tak payah baca. Tak payah nak marah-marah, ye dok?

Abu Hasan al-Tuhami berkata; "Orang yang hasad kepadaku tidak mengumpat diriku, melainkan diriku mulia kerananya, orang yang hasad kepadaku pada hakikatnya adalah orang yang memberikan kebaikan dalam wujud orang yang membenci.

Semoga Allah SWT menjaga orang-orang yang hasad kepadaku, kerana kebaikan-kebaikan mereka berpindah kepadaku walaupun perkara tersebut terjadi tanpa mereka sedari.

Mereka telah menyebarkan keutamaanku, dan apabila catatan kebaikan dan keluhuranku ditulis, maka aku akan menjadikan mereka sebagai tajuk."


Apa-apa pun, tak elok gaduh-gaduh. Ni benda kecil je. Rilek rilek dah ah. :) Chill sudah. Tak payah nak putuskan kawan ke apa sebab blog. Macam budak-budak. :)

Peace :)

Tanpa Nama berkata...

kau mmg x phm bhasa kan pompuan?kau ingat dgn cara kau kutuk aku dgn geng2 kau skali bole buat aku takut?kan aku dah kata aku akan malukan kau lbih truk lg.tunggu je la kalau kau tetap xphm2 bhse!!!

Siti Nurazlinda berkata...

abang nadz > err, biar je la. linda malas nak layan dia. tak betol kot.

Siti Nurazlinda berkata...

nazu > thnx sangat2 untuk komen yang sangat berharga. linda tak sangka ada jugak orang nak bela linda disaat linda dihina macam ni. biarkan je la si dia nak mengata linda lagi. manusia memang macam gitu.

Siti Nurazlinda berkata...

wahai si penulis tanpa nama, linda takde maksud nak malukan awak. linda hanya meluahkan apa yang patut linda luahkan. jangan lah hukum linda semata mata awak tak suka blog linda. linda tak minta awak follow blog linda. awak bole unfollow sekarang, dipersilakan. linda tak pernah mintak sesiapa follow linda kerana terpaksa.

btw, thnx la sebab sudi singgah lagi ke blog linda ni. maaf, linda takde niat nak bagi awak sakit hati.

syaza nazura. berkata...

buat si dia yang tanpa nama, sila rujuk komen nazu di atas. dan kalau nak marah-marah, tak payah laa weh. bazir masa. seriously. -.-

Siti Nurazlinda berkata...

nazu > biarkan aje la si dia tu. nanti nazu pulak yg gaduh dgn dia.

syaza nazura. berkata...

haha. nazu tak kisah. biasa daa, :P

Onitsuka_hana berkata...

sampai cm2 skali.musuh lama kowt..lawak je..sabar k

Fatma Diyana MB. berkata...

kesian linda. --" kenapa dgn dia tu ? tak suka, tapi nak follow juga. tak suka, tapi boleh pula ugut linda jangan delete dia dari friendlist. tak faham betul.

czueka zulaikha berkata...

kalau btl blog linda ni ta hebat,ta lawa, ta glamer ta payah la trhegeh2 nak review..
cakap org,hebat sgt ke kau tu. meh tgk sikit blog kau ntah2 lagy ntah hape2.

sabar jea la linda eh :)
btl pesan yg nazu kasi tu

aNNa maRdHiaH berkata...

ya allah .. sbr je la sayang . lumrah hidup . die dengki tu ngn linda .anyway, anna follow sini . follow anna ea .

Siti Nurazlinda berkata...

nazu > linda taknak libatkan sesiapa pulak. kesian kawan kawan blogger linda yang lain nak kena gaduh gaduh dengan si dia tu.

Siti Nurazlinda berkata...

hana > memang lawak. ce tengok dia kutuk linda macam mana kan ? ;)

Siti Nurazlinda berkata...

FD > tak faham tak faham. hehe, biarlah...

Siti Nurazlinda berkata...

zulaikha > ehh ehh dear, jangan marah marah tau. linda taknak awak pulak gaduh dengan dia. thnx ehh sokong linda ! :)

Siti Nurazlinda berkata...

anna > thnx sangat sangat ! biasa la manusia kan ? oke, thnx follow. nanti linda follow balik tau.