You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Ahad, 17 April 2011

Nak Daftar Akaun Nuffnang l Permintaan FD

assalamualaikum.

hari ni linda nak jadik cikgu la. hehe, cita cita jadik cikgu tak pernah terlintas pon tapi saje nak menggedik kan pagi pagi ni. sila panggil cikgu linda ye untuk hari ni. haha.

oke, kawan blog cikgu linda yang bernama FD ni mintak cikgu linda untuk ajar beliau bagaimana nak buat akaun nuffnang kan ? dengan terbelah hatinya, cikgu linda nak mengajar pagi ni. sila bukak mata luas luas ya tanpa menggunakan sebarang kanta pembesar. ;)

langkah langkah yang harus diikuti ialah :

create la akaun nuffnang dulu. sila pergi ke sini ya
tak lama lepas tu akan keluar la borang pendaftaran akaun blogger. isi lah seperti yang diarahkan.

macam gini la ghope nyerr borang pendaftaran akaun blogger.

lepas tu, ikut je arahan yang ada kat situ klik dekat getting started
di situ, tertulis arahan yang sangat lengkap untuk mulakan akaun nuffnang. cikgu linda ni pon tak diiktiraf untuk jadik cikgu. :p

p/s : FD, kalau tak faham sila bagitahu awal awal ye. linda nak tolong carikkan tutorial berkaitan dengan nak buat akaun nuffnang ni. mungkin FD lebih memahaminya.

untuk permulaan tutorial sila la ke sini ya

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

4 ulasan:

Fatma Diyana MB. berkata...

wahh. terima kasih, linda. sangat hargainya. hee. nanti kalau tak tahu apa-apa, tanya dirct ke linda laa ye. thanks sangat-sangat ;))

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

Siti Nurazlinda berkata...

FD > most welcome awak. kita tak reti sangat nak ajar orang. sikit sikit bole la. selamat mencuba ye. :)

Siti Nurazlinda berkata...

frommetoyou > salam, thnx singgah blog linda oke. insyaALLAH, i'll follow your blog soon.