You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Isnin, 2 Mei 2011

Janganlah Tumpang Populariti Orang Lain Untuk Glemer

assalamualaikum.

dah banyak bebenor la linda jumpa kawan kawan blog linda buat entry pasal entry mereka di copy and paste. ada jugak yang siap buat fake page lagi kat facebook. gambar gambar tak payah cerita la, confirm la bersepah sepah kat account palsu tu.

linda cuma tertanya tanya, perlu ke jadi orang lain ? tak bangga langsung jadi diri sendiri. kalau linda teramatlah bangga sebab linda dapat lahir ke dunia ni dengan diri linda sendiri. takde sikit pon tersama dengan orang lain. Allah dah bagi kita kehidupan sendiri, yang sangat berbeza dengan kehidupan orang lain. depends on us la how to use it.

* pakcik Google bagi pinjam gambar ni *

susah sangat ke nak tayang diri kita yang sebenar ? orang takkan kesah if we always be honest with our life but people must hate us if we always kelentong here and there. takde gunanya jadik orang lain sebab takkan pernah sama.

silalah jangan tumpang populariti orang lain untuk jadik glemer ye. bukan tak boleh nak copy entry, gambar atau nak buat fanpage pon. but at least leave a backlink to the owner. kan lebih baik sebab takde la owner tu nak tuduh kita as PENCURI. tak nice kan bunyinya ?

kalau linda, confirm la linda geram. kita yang penat penat berusaha untuk capai ke tahap diterima orang, tiba tiba datang pulak manusia yang senang senang je rampas usaha kita tu kan ? sesiapa pon mesti akan geram punya lah !!

takde gunanya linda bebel panjang berjela kalau diri sendiri takde keinsafan. HAHA dah rasa macam ustazah pulak. :p

so, be yourself is better than be someone.

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

6 ulasan:

Fatma Diyana MB. berkata...

yeay, sokong linda ! tapi biar laa orang tu nak curi pun kan. kita dapat pahala. hehe.

cik kacak berkata...

humm . macam2 org sekarang ni - sanggup jadi org laen sbb nak glamor . tak patot woo xD

Siti Nurazlinda berkata...

FD > yela, dia yang buat dosa kita dapat pahala. alhamdulillah. macam tu linda nak suruh sesiapa la curi gambar linda banyak banyak. biar linda dapat pahala free aje. :p

Siti Nurazlinda berkata...

Kacak > manusia, macam gitu la rupanya. memang tak patut ! HAHA

Holic berkata...

betul...!!!!
cuba lah usaha uat entry sendiri jgn jd bongok guna lah akal yg tuhan bg tu kan!!

bersyukur lah dgn diri sendiri!x yah nak curi pic org lain kan !!

mcm ne :http://holicituaku.blogspot.com/2011/05/agak-agak-sikit-nak-copy-semua.html?showComment=1304389965311#c2788645750718165899

Siti Nurazlinda berkata...

Kak Holic > sabar aje lah ye. manusia kan kan ?

haha, btw entry akak lagi gempakk dari linda tau !! sukasuka. :)