You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Jumaat, 20 Mei 2011

Mari Belajar Bahasa Hindustan !

assalamualaikum.

kese hoon thum ? kiya kar te hai ? HAHA

korang faham ke apa yang linda cakap ni ? kalau faham, sila lah bagi satu aje tepukan yang gemuruh untuk diri sendiri ye. lepas tu, bangga dan kembang lah sorang diri sebab dah tahu apa yang linda cakap tu.

actually, petang ni linda nak share beberapa ayat dalam bahasa hindustan yang linda belajar kat sekolah pagi tadi. terharu gila sebab ada jugak kawan linda yang baik hati nak mengajar bahasa asing ni kan ?

lagipon, dah teruk sangat kemaruk dengan cerita hindustan ni. sampaikan sanggup search kat pakcik Google sebutir sebutir ayat dalam bahasa hindustan. rasanya korang dah tahu kot sikit sikit bahasa hindustan ni.

oke, betulkan urat pinggang yang terbengkok tu. dengar cikgu linda nak mengajar ye murid murid. :p

1. kese hoon thum = apa khabar
2. kya kar te hai = buat apa tu
3. mein tumse pyar karti hoon = saya cintakan awak
4. mein tumse pyar nafrat hoon = saya bencikan awak
5. kap tum shaadi karogi = bila awak mahu kahwin
6. chalo hum ishq karengge ! = jom kita bercinta !
7. mujhe nin arehihe = saya mengantuk
8. kya hua = apa yang terjadi
9. pagel = gila
10. kon = siapa

sila sebut sebijik sebijik ye. nanti tersalah sebut, kurang markah ujian lisan bahasa hindustan. :p

rasa macam kelakar je kan tiba tiba linda merapu nak belajar bahasa ni. pelik sungguh ! tapi, linda memang suka sangat bila dengar artis artis bollywood kat tv tu bercakap, bernyanyi semua guna bahasa hindustan. seronok aje.

p/s : tak salahkan kalau kita pelajari bahasa bangsa lain ?

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

14 ulasan:

Azmie berkata...

kalau bangla = balo ase? ape khabar..? heheee...

Siti Nurazlinda berkata...

haha, wahh ~ buat lah entry bahasa bangla pulak. bole ? ;)

Nohtakh ujan berkata...

eh,,bagus bagus bagus,,,follow you.

Siti Nurazlinda berkata...

Nohtakh ujan > hehe, bagus ? thnx ya !

wie_islamic berkata...

bohot sunder ...
.....boleh letak byak2x lg ..huhu....sy suka hindi jg.,,,hehe

Siti Nurazlinda berkata...

hihik, kita kongsi minat yang sama ! :))

Solihin Zubir berkata...

haha.. tringin la nk speaking hindi.. hehe.. seronok dgr diorg ckp.. terutama kalo SRK yg ckp.. heheh..

Siti Nurazlinda berkata...

jom kita belajar sama-sama. hihik :)

sehati sejiwa berkata...

tum hara nam kya he...app ka rep tihe

sehati sejiwa berkata...

tum hara nam kya hei....appkaha reppti hei

fauzan rizkhi berkata...

dil kya kare

fauzan rizkhi berkata...

sanaam

Tanpa Nama berkata...

mujhey aapkee bahutvyaad aaee

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya umur kata apa