You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Jumaat, 20 Mei 2011

You Only Know My Name . . Not My Story. So Don't Judge Me

assalamualaikum.

di saat kaum adam tekun mengerjakan ibadat solat jumaat, linda nak merapu kejap aje kat blog ni. so, English title jadik pilihan untuk entry bucuk ni haa.

boleh faham kan maksud yang tersirat di sebalik kata kata hikmah yang linda ciplak daripada facebook ni ? actually, sekadar meluahkan perasaan yang terpendam aje.

oke, lets be more serious. kebanyakan kawan kawan linda dah ramai yang tahu nama linda. betol tak ? tapi, pernah tak korang tahu cerita di sebalik hidup linda kalau linda tak cerita kat korang ? haa, yang tu lahh jadik persoalan nya sekarang.

kenapa kita senang senang nak menilai orang lain kalau kita tak tahu ceritera hidup orang tu ? memang lah lumrah manusia suka bergosip. linda pon sama aje. tapi, kalau cerita yang kita reka tu menyinggung perasaan orang tu macam mana ? pernah tak terfikir betapa sakitnya perasaan orang yang dikata tu ?

ayah linda selalu cakap, jaga hati orang dulu sebelum jaga hati kita sebab hati orang kalau dah terluka susah sangat nak sembuh tapi hati kita, hanya kita yang tahu sembuhkannya. tapi, bagi korang adil ke kalau kita hanya jaga hati orang tapi hati kita terluka ? so, lebih baik jangan mulakan menilai orang dan hanya tahu mencari kesalahan seseorang.

linda rasa ramai yang iri hati dengan kelebihan orang lain. bagi linda, iri hati tu tak salah asalkan kena pada yang positif. contohnya, iri hati masa belajar ke, mengaji ke, solat penuh ke. tu takpe lahh. jangan lah iri hati sebab si minah tu lawa bebenor ke, make up tebal 26inci ke, gigi putih macam baru lepas sental dengan klorok ke atau apa apa pon yang negatif lahh.

p/s : so, dear my haters. i don't care if you don't like me. i was not born to please you. you can hate me as much as you can. please be true to who you are. ;)

terima kasih sudi baca :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

4 ulasan:

Izatie berkata...

Super duper agree :) We are not live to please everyone. Heh.

LindaRahim berkata...

hihi...se luahkan perasaan ke? susah nk pleased semua org...jglah hati memasing sendiri...

Siti Nurazlinda berkata...

Izatie > thnx agree with me ! HAHA :)

Siti Nurazlinda berkata...

LindaRahim > ha'ah lah. hari ni emo semacam aje. hehe. jaga hati sendiri lebih baik kan ? ;)