You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Rabu, 8 Jun 2011

Best Ke Bila Diri Jadi Ikutan ?

assalamualaikum.

agak lambat mengupdate ni. petang tadi kilat sabung menyabung. takut pulakk nak online. kang tak pasal pasal lappy kesayangan ni kena panah petir. dah lahh nak tunggu netbook 1 Malaysia lambat lagi. punya dah mengharap ni. :p

actually linda baru lepas blogwalking. macam biasa lahh, siapa yang tinggalkan jejak kat blog linda, confirm linda ceroboh balik blog diorang. macam macam bentuk blog linda jumpa time blogwalking ni.

bila tengok blog orang, ramai bebenorr follower. padahal baru berapa minggu aje berblogging. wahh ~ dasyat kan ? linda pon susah nak dapatkan follower. jeles jeles.

tapi kan ? bila korang follow blog seseorang, korang sempat ke baca semua blog yang korang follow tu ? mesti tak kan ? alasan yang paling biasa kedengaran, busy lahhh... mana sempat nak baca semua. kan kan ?

macam linda lahh, linda memang tak sempat nak baca semua blog yang linda follow. bila korang datang blog linda, tinggalkan jejak, baru linda sempat nak baca. nampak macam kejam aje. follow rajin tapi komen tak rajin. HEHE. adat orang berblog memang macam gitu.
* pinjam kat pakcik Google lagi *

kadang kadang, linda terfikir. best ke bila diri kita jadik ikutan ? linda nak rasa jugak bila orang ikut apa yang linda buat. tapi tak lahh tiru seratus peratus. kan ?

kadang kadang tu jugak, linda rasa tak suka ikut orang lain sebab linda lagi suka jadik diri sendiri. tak lahh nampak macam hipokrit kan ?

kesimpulannya, linda tak suka ikut orang lain tapi linda suka orang ikut cara linda. ayat pon dah berbelit belit ni. jahat tak ? ;)

p/s : korang pulak suka yang mana ? jadik diri sendiri ke ikut orang lain ?


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

2 ulasan:

Ayda berkata...

ayda rase patut jadi dri sendri..ramai org suke kwn ngan kiter nnti...

Siti Nurazlinda berkata...

Ayda > tu lahh, linda pon suka jadik diri sendiri. tak nampak hipokrit kan ?