You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Ahad, 13 November 2011

Tergantung, Bergantung atau Digantung ?

assalamualaikum .

siyes , linda tengah buat muka ketat gila sambil taip entri ni untuk korang . actually , linda tak berapa sihat sangat dalam beberapa hari ni . kemain seronok terkinja sana , tergedik sini . sampai tak menyempat nak berehat .

tak perlu mintak simpati kat sini . takde siapa yang peduli -,-

kalau difikirkan , hidup setiap makhluk alam ni saling bergantungan kan ? betapa hebatnya ciptaan yang Maha Esa . bila duduk sorang-sorang , hati dan akal saling menjawab dan memberi soalan *sungguh sayu ayat hari ni .

linda tak suka orang lain cuba copycat linda . tak suka lah bila orang tiru perangai kita , tiru cara kita dan berpura-pura untuk jadik diri kita . salah ke kalau mereka tetap menjadi diri mereka sendiri ?

paling sadis , status picisan linda dalam Facebook pun cuba dicopycat . belum lagi cara linda berblogging kan ? aiyoo , manusia memang macam gitu ke ? =='

linda pernah kasikk tahu korang dalam entri INI , buatlah sesuatu dengan niat . kalau setakat niat nak meniru , nak nampak hebat kat mata semua orang dan taknak dianggap ketinggalan zaman baik tak payah berblogging . tak payah ada Facebook , Twitter , Tagged , Friendster dan yang terbaru OneMalaysian . buang masa aje kan ?

linda berbangga , bila ada orang nak jadikkan linda ni idola mereka . kembang hidung linda patplohnam sentimeter perbulatan -..- tapi tak payah lah sampai nak copy semua benda yang linda buat kat dunia ni . takde untungnya sesiapa yang copy kehidupan linda sebab linda yakin kehidupan korang akan lebih bermakna kalau korang jadik diri sendiri .

p/s : bila dah tergantung pada seseorang , kita akan terus bergantung pada orang itu dan akhirnya nanti mungkin kita yang akan digantung . setuju tak ?


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

8 ulasan:

@be BNadz berkata...

kadang ada benda yang perlu bergantung, digantung, menggantung..haha..

tapi adakalanya kita perlu berdikari...hmmmm

ziarah..follow..

http://bukankisahzombie.blogspot.com

eddy syrol berkata...

tapi, kalau org tiru benda baik yg ada dlm diri kita, ok what.. tp kalau tiru from A to Z, itu bahaya.. takpelah linda, kalau drg2 tiru yang baik, semoga saham akhirat ada utk anda.. :)

interview terkini:

Keyrill Eduardo

yaya salvatore berkata...

sangat tau perasaan tuu. used to have some1 yg cenggitu jugak in my lyf and hell sangat rimas tgk orang tu asyik nak tiru itu ini.dushh..

Atieqah Arr berkata...

setuju sangat! hahaa. btw, saye da follow awak, follow caye balek ehh. TQ!

http://walkietalkiesaya.blogspot.com

Siti Nurazlinda berkata...

@BNadz, tak semua benda nak mengharap orang kan ? :)

Siti Nurazlinda berkata...

@eddy syrol, tapi kadang-kadang annoying gila kan ? even orang tu tiru benda yang baik pun . kalau tiru mintak izin, okayy jugak .

Siti Nurazlinda berkata...

@yaya salvatore, tahu takpe . macam mana lah nak hadap manusia macam gitu kan ?

Siti Nurazlinda berkata...

@Atieqah Arr, thanks ! insya-Allah linda follow awak ya.