You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Isnin, 31 Januari 2011

Diorang pergi SBP/MRSM.!

assalamualaikum readers.!
nak story sikit ni. 28 Januari 2011 hari uhh, linda dengan kawan-kawan rancang la nak pergi maen boling. last-last kaki ni gatai pulak nak pegi taman tasek. keluar ramai-ramai ni pon sebab kawan-kawan linda ramai yang nak pegi SBP/MRSM 7 Februari ni. sedih wehh. kitorang dah lama gila jadik kawan, then terpaksa pulak berpisah demi diorang nak mengejar cita-cita. linda.? tak pegi SBP/MRSM ke.? hehe. dah elok-elok dapat SBP uhh, tapi gatai taknak pegi.
takpe la, blaja mana-mana pon linda tak kesah. yang penting usaha tangga kejayaan kan.? ;) err, balek pada story asal, mula-mula uhh kitorang semua dah sampai kat pusat boling Taiping. then pegi la usha-usha kerek kat kaunter boling tu. bole pulak akak kaunter tu kata tempat penuh.! penat-penat kaki menapak pegi situ, then kecewa je. tapi, takpe la. dalam kepala kitorang, banyak lagi tempat yang bole dituju. apa lagi, kaki dilangkah ke tempat makan pulak. budak-budak laki semua dah tinggalkan kitorang yang jalan terkedek-kedek ni. ada ke patut pegi makan tak ajak.? *kalau ajak pon, bukannya kitorang nak makan. masa makan pon sempat lagi posing auu. tak malu sungguh korang kan.?


tengok ni. sempat buat macam-macam gaya sambil minum. hehe.

tengok gelagat ketua kelas kitorang pulak. lepas ni Hazim letak jawatan laa.

menanti dengan penuh kesabaran.

makanan dah sampai.! mari baca doa. :)

jangan makan dulu.! gambar makanan mesti ada. kalau dah masuk mulut, nak tangkap macam mana kan.? :D

masa untuk makan. *perut dah berbunyi ni wehh.

sebelum terlupa, linda nak wish HAPPY BIRTHDAY kat kawan linda yang sorang ni. hari ni Huzaifah sambut hari tua dia. hehe. Happy Birthday bro.! may ALLAH always bless you oke. live ni aku wish untuk kau. ;)

~ HAPPY BIRTHDAY ~

si Nizar ni memang klakar orang ehh. kalau sembang dengan Zul suka sangat buat crita bohong. sampai Nizam yang kat tengah tu jadik ?. haha. *jangan marah auu Nizar. nanti A.... lari. :p

lepas dah kenyang makan-makan ditambah pulak dengan pencuci mulut sembang-sembang, kitorang pon mulakan misi pengembaraan kitorang ke Taman Tasik Taiping. bak kata Nizam, jalan ramai-ramai nampak macam rombongan bangla. :p tapi, best.! walaupon kaki rasa macam nak tercabut kitorang tetap happy jalan sesama auu.


moment ni linda takkan penah lupakan sampai bila-bila.

korang posing suka tak ajak aku kan.? sampai hati. :'(

kami.! :)

gambar dengan wanie mesti wajib oke.!

waktu ni linda baru je lepas jatuh tergolek.! haha. malu la wehh. *sila gelak kuat-kuat. hazim sorang je tahu ulang balek gaya linda jatuh tergolek. tq hazim.! :p


oke oke, stakat ni je perjalanan kitorang sama-sama. budak-budak llaki sambung lagi maen boling. sampai malam lah kot. girls semua tak join.! mak marah, kena balek ruma. haha. nanti cuti kita pergi lagi ye boys.? :D

kenangan pertama dalam 2011 yang linda takkan lupakan.

hopefully kita dapat kumpul sama-sama lagi macam bunga-bunga ni.

p/s : korang yang nak pegi asrama uhh jangan lupa kawan-kawan kat sini tau. blaja betol-betol. jaga diri kat tempat orang. harap-harap kita dapat jumpa lagi. nanti kita hang out sesama lagi auu. bulan 3 ada cuti ann.? sayang korang sangat-sangat.!


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Sabtu, 29 Januari 2011

Kenapa kau suruh bukak tudung.?

assalamualaikum. *mood hari ini : BENGANG.! not bAngang oke.?
ada ke patut.? *cakap tak patut cepadd.!! lelaki yang tak bermoral itu telah memaksa linda untuk bukak tudung. sewel la kau budak.!! mak ayah kau tak ajar agama.? kau kata linda lagi chumell kalau free hair.? sory la wehh.! kau salah orang. dari kecik mak ayah linda ajar suruh pakai tudung. kau.? senang-senang je nak suruh-suruh linda bukak pulak tudung. kau ingat kau bagus sangat ke wehh.? kau bukan sesape pon lah dalam hidup linda. get lost forever.! kau ingat orang bertudung ketinggalan zaman ehh.? tak reti fesyen.? kau budushh tahu.?? linda belom buta fesyen lagi. linda tetap chumell oke kalau pakai tudung pon. *kau nak kata aku perasan.? dipersilakan. kalau kau dah gatai miang sangat, kau kutip je la kat mana-mana ehh. dah-dah.! linda taknak mencarut banyak-banyak kat sini. buang tenaga..

p/s : dah lama tak maki orang. hey budak.! kau bole muncul kejapp tak depan mata linda.? nak maki puas-puas.


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Rabu, 26 Januari 2011

Dont Be Sad.

assalamualaikum & selamat malam. :D
hey korang, sehat tak.? kalau tak sehat jangan lupa makan ubat. lately linda tengok ramai sangat orang sakit. termasuk linda sendiri laa. kadang-kadang penyakit batuk mengada-ngada
datang. hehe. hari ni linda rasa macam life meaningless laa. kenapa ehh.? penah tak korang rasa tak senang duduk, asyik nak marah je, gelisah, tak tentu arah dan se-virus dengannya laa. mesti rasa rimas kan bila ada feeling sewel macam ni.? haa, bila linda terbaca satu buku ni barulah linda rasa macam tenang. tetibe je virus-virus yang menyerang hati linda tu pengsan kejapp. nak tahu tak buku apa.? err, korang perasan tak waktu cerita Syurga Cinta, Cikgu Syuhada [ Heliza ] ada pergi kedai buku then dia tunjukkan satu buku yang bertajuk La Tahzan atau Dont Be Sad ataupon Jangan Bersedih.? sama je lah kan maksudnya. cuma perkataannya datang dari tiga bahasa yang berlainan. buku ni femes gila auu. novel yang terlaris di pasaran. macam artis pulak kan.? cetakan pertama masa 2007. masa tu kulit buku ni warna kuning. saiznya pulak agak besar la jugak. tapi takde la besar gedabak macam buku teks Prinsip Akaun linda uhh. :p thats why la harganya pon meletop jugak.! RM 49.00 wehh. terkezzutt beruk linda masa tengok harga kat kulit belakang buku tu. then diorang cetak lagi sekali buku ni pada tahun 2010. kali ni versi hijau pulak. kecik molek je. lebih kurang saiz kamus dwi bahasa BM-BI tu. haa, this time harganya dah kurang sangat-sangat. mampu la jugak linda nak beli. RM 24.90 je. murah gila kan.? berbaloi laa. buku dia tebal jugak. 940 muka surat semuanya. jenuh linda nak habeskan baca. korang bole lah dapatkan buku ni kat kedai buku yang terdekat dengan korang. linda beli buku ni kat Popular Book Store. siap ada kad keahlian lagi. tapi hampeh laa, tak dapat diskaun pon sebab buku ni dah terlampau murah. :D nak tahu macam mana rupa buku ni.? tengok kat bawah ni.

dah dapat petunjuk sikit kan.? so bole la carik lepas ni. insyaALLAH, buku ni best la. tunggu linda habes baca dulu. kalau ada masa nanti, linda story bab demi bab untuk tatapan korang. tapi tak janji la ehh. :) oke la korang, mata linda mintak dipejamkan. selamat malam.!

p/s : rasa pelik kan sebab sejak-sejak ni linda rajin pulak post entry baru. :p


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Selasa, 25 Januari 2011

Kekasih Macam Tukar Baju.?

assalamualaikum korang.!
hari ni linda terlebih rajin nak post entry baru. tak tahu la kenapa kan.? homework takde.? ehh, bole katakan setaip hari homework WAJIB ada tau. mana bole tinggal even one day. :D student la katakan. biasa la tu. oke oke, just straight to the point. baru-baru ni, semalam la kot rasanya. masa kaki linda tengah exercise kat pasar malam, datang la si P membawa wasiat untuk linda dari si L. wasiat si L ni agak menarik la, bunyi ehh mcm ni " wehh, aku nak lebih drpd kawan dengan linda. tolong cakap ehh.? " oh God.! dunia nak kiamat.? err, takmo-takmo. belom cukup amal jariah lagi. wahai si L, tengok tajuk post linda kali ni pon kau dah paham kan.? tak perlu rasanya linda kena ulang dua tiga kali. mata pon dah mengantuk gilerr ni. setakat kawan takpe la ehh. linda SERIK.! maksudnya linda dah taknak bercinta lagi. hati ni dah tawar dah macam air tawar. sampaikan ikan air tawar pon bole hidup dalam hati linda auu. :p hanya ikan-ikan ni je yang tahu mcm mana bergeloranya hati linda. lebih kurang macam TSUNAMI tu la kot. sory sangat-sangat ehh si L. ;)

p/s : kenapa linda rasa entry kali ni macam linda ni perasan ehh.? nak kata laa linda ramai peminat.? haha. :D


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

tahun baru, wajah blog nak baru jugak.

hey.! assalamualaikum.. :D
sungguh teruja + terharu sebab hari ni linda berjaya transformkan blog linda ni. sangat lah happy sebab dah lama hasrat di hati nak tukar imej blog ni kalau tak silap dari 1 Januari 2011 lagi. akhirnya, dapat jugak. alhamdulillah. setakat ni takde la sampai nak kena tempah header or template. susa lagi la, ekonomi kewangan takde. tunggu 2 tahun lagi ke. insyaALLAH, bole la kot.

ni wajah blog linda yang baru.!!
ni baru mukadimah je. suka tengok teddy tu. :p chumeell tak.? hehe.

err, nak tengok yang lama.? tak payah la kot. yang ni lagi oke la wehh.! yang lama tu tak oke sangat. biar yang lama tu jadik kenangan abadi untuk linda ehh. blog berwajah baru ni dalam proses baik pulih. sebarang cadangan ataupun tunjuk ajar amatlah dialu-alukan. thnx ehh korang.! bai bai. :)


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Isnin, 24 Januari 2011

memekak pagi-pagi :')

assalamualaikum & morning.!

adusshh.! dah bersawang mawang rasanya blog buruk ni.
dah la buruk, bila ditinggalkan lama-lama makin buruk pulak.
without new entry, rasa macam dah bertahun laa tak post something.
tapi apa2 pon, thnx la kat korang-korang yang sudi lagi menjejakkan mata anda ke blog linda ni.
jasa-jasa anda amatlah dihargai.
linda tak sempat nak blogwalking kat blog korang lagi.
biasa la, nak kata la " i student of science " haha.
always busy la konon.? err, takde la busy sngt pon.
setakat homework bersepah-sepah tu yela.
tak menyempat langsung nak online.
lagi-;agi ayah tersayang tak bayar broadband. hehe.
memang tak ter-online la kan.?
i think almost a week la tak online.
hambek kau.! on je facebook, bersepah notifications.
friend request.? tak pyh kabo la. gerenti banyak.
tapi, takde satu pon aku approve. malehh.!
banyak-banyak sory la ehh..
actually, takde motif pon buat enrty baru ni.
cuma nak mintak memekak je kat blog ni.
nak memekak kat orang satg makan penampo la jawapnye.
should stop here la. see in next entry. insyaALLAH.


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Ahad, 9 Januari 2011

seminggu bersekolah.

assalamualaikum semua.!
miss u all damn much laa.
mana tak nye, almost one week linda tak online.
blogwalking takde, nak post satu entry pon tak sempat.
facebook.? kejapp-kejapp je.

memang tragis sungguh bila dah naek form 4 ni.
busy memanjang. tak sempat nak buadd apa pon.
bayangkan la balik skolah pukul 3.20 petang. sampai ruma sure dah pukul 4 petang kan.?
err, memang penat la. sampaikan tengok tv pon terpaksa curik-curik. hehe.
siyess.! tak tipu.. :p

haa, first week skola macam-macam yang jadik kat linda.
dapat duduk kelas baru walaupon skola masih sama.
yang paling terkezzut, pengetua pon baru tau.
kali ni skolah linda dapat pengetua lelaki. baek tapi tetap tegas.! :)

homework.? tak payah cakap la. hari ketiga psekolahan je terus berlambak-lambak homework.
tapi best, sebab linda dapat belajar semua benda baru.
paling best linda dah dapat fokus untuk subjek Prinsip Akaun & Add Math
walaupon baru peringkat awal.
alhamdulillah..

hari ni pulak, lepas dah siapkan semua homework baru lah dapat online.
geram je kan.? mata dok usha-usha laptop je. hehe.MyEm0.Com
oke lah, rasa-rasanya linda kena stop kat sini.
sebab kalau nak story semua, gerenti berjela-jela.
nanti korang semua menyampah pulak nak baca banyak-banyak.
thats all for now. bubye.! ;)

JUZ ME AND MYSELF...

Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Sabtu, 1 Januari 2011

Most Welcome 2011.!!

assalamualaikum.!
wooaahh.!! Happy New Year all.!

yippie.. happy yang teramat sangat.
biasa la kan, tahun baru..
azam mesti kena baru. ehh, apa cte pulak azam tahun lepas yang tak tertunai lagi.? hehe.

bermulanya detik 12tengah malam 1 Januari 2011, maka dengan rasminya..
aku isytiharkan bahawa aku suda naek form 4.!! haha.
sedia ke ni weh.? nampak macam confident gilerr je.
entah, macam sedia.. macam tak.. :p

so, azam aku tahun ni.?
waaa.. banyak gilerr. tak terhingga laa.
err, calon-calon nya ialah..
jeng, jeng, jeng..!!!

  • berubah menjadi SITI NURAZLINDA yang lebih baek.
  • tak nak nanges-nanges sangat dah *malu weh.
  • of course nak solat 5 waktu sehari semalam,insyaALLAH.
  • jadik anak yang solehah, taknak bagi ibu & ayah marah-marah.
  • nak tunaikan balek azam tahun 2010 yang tertinggal tu.
  • dan yang paling penting, taknak couple-couple suda.! *cuba bertahan ni. :p
banyak lagi ni tapi kalau nak tulis kat sini bole buadd karangan BM jadiknyerr.
tak bole tamak-tamak ye.!sikit-sikit suda..
so, kite enjoy.!
most welcome 2011. bole ke tahun 2011 ni buadd aku selalu tersenyum.?
insyaALLAH..

JUZ ME AND MYSELF...

Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!