You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Rabu, 28 November 2012

Hari Ini Hari Sejarah Hidup Saya !

Assalamualaikum ! Hai korang korang semua. Hihihi, teruk sungguh bahasa jiwa bangsa saya hari ni kan? :) Sesekali tak nampak over sangat. Kan kan kan?

Saya taknak cakap saya dah merdeka. Sangat tak best. Tak best tak best. Semalam kann, students Pure Science semua pakat update status kat fesbuk. Merdeka merdeka merdeka ! Aiyoo, jeles tahu? -.-

Tapi hari ni giliran saya pulak. Hehehe. Tapi bukan nak sebut merdeka lagi. Tapi, alhamdulillah :D Yess, alhamdulillah sebab saya dah tak perlu bela eyebag namblas inci, tanam jerawat patratus hektar. Ohh, tak tau dah apa yang jadik kat muka ni haa.. Teruk teruk.

Alhamdulillah, akhirnya hari ni saya dah habis exam. Habis dah peluru saya untuk berjuang. Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia bukan milik saya lagi. Tinggal tunggu result aje. Mudah-mudahan kertas-kertas exam saya tu ditanda oleh pemeriksa kertas yang pemurah, baik hati dan ikhlas untuk tanda kertas saya. Semoga keputusan SPM saya nanti tak seteruk trial dulu. Insya-Allah :)

Sebenarnya saya takde lah rasa happy sangat bila dah habis exam tadi. Biasa-biasa je sebab saya rasa macam tak percaya yang saya bukan pelajar sekolah dah. Siap tepuk tampar pipi sendiri, gara-gara memang tak percaya yang saya bukan bebudak sekolah yang diwajibkan bangun setiap pukul 5.30 pagi (kadang-kadang terlambat jugak), masuk bilik air pergi mandi, merempit dengan EX5 merah aumm aumm, belajar kat dalam kelas sampai ternganga-nganga mulut menguap sebab mengantuk, balik sampai pukul 4 baru sampai rumah, makan nasik walaupun memang malas gila nak kunyah, then tidur petang tak sedar diri. Hmm, boring kan life student macam saya ni? Tapi, life macam ni lah yang saya akan rindu serindu rindunya nanti :')

Lepas habis exam tadi, ni lah aktiviti terakhir saya kat sekolah ! Niat tu nak maen hujan, tapi... Dah besar2 kann? Malu malu. Hihihi >,<



I will miss all this moments. I will !  


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Khamis, 22 November 2012

Frust Yang Ni Lagi Parah Sebenarnya...

Assalamualaikum :D

Yeayy, saya dapat update blog lagi hari ni. Cuti empat hari sebelum sambung exam Chemistry, Biology dan Prinsip Akaun. Kena lah manfaat kan cuti ni sebaik yang mungkin kan? Walaupun tak berapa nak bermanfaat sangat aktiviti yang saya buat setiap hari. Hihi.
*Ehsan Pakcik Google*

Actually saya betul-betul baru terperasan. Blog saya dah tua rupanya. Genap dua tahun tiga minggu lima hari, saya dengan blog buruk ni. Happy belated birthday Siti Nurazlinda's Blog ! Doakan blog saya ni mampu bertahan dan insya-Allah boleh kasikk entri yang best-best untuk korang semua. *Hambekk, kan dah terkeluar ayat bajet retis >,< *

Saya bebetul tengah frust ni. Tapi takdela sampai tertonggeng-tonggeng kann. Prinsip kesopanan dan kesusilaan tetap saya amalkan untuk situasi macam ni. Tapi kalau dah tengah frust tu, sesiapa yang berdekatan harap siap sedia la untuk jadik punching bag saya eh. Saya cubit manja je. Hehe.

Macam tak penting je saya nak kena story kat sini. Tapi saya rasa saya kena mintak pendapat reader blog saya kan? Mana lah nak tau, idea-idea korang ni boleh pakai jugak. Nak harapkan kepala hotakk saya sorang je, sel-sel otak ni dah hampir mati. Sel yang hidup pun untuk jawab exam minggu depan je. Haishh.

Lately, rambut saya banyaaakkk gila yang gugur. Sekali sikat je, Tuhan jela yang tahu macam mana frust nya saya bila tengok rambut saya gugur macam tu je. Kalau setakat sehelai dua takpe. Normal sesangat la kan. Tapi ni lebih daripada sepuluh. Saya ulang, lebih daripada sepuluh helai ! Itu baru sekali sikat. Just imagine kalau berkali-kali sikat. Ya Allah, dah boleh cantum-cantum rambut tu buat rambut palsu. Hmm.

Putus cinta pun tak frust macam ni sebenarnya. Saya sayang rambut saya. Even saya pakai tudung, tapi saya pentingkan penjagaan rambut saya. Bila saya skodeng kat Pakcik Google, memang ramai yang buat entri tentang rambut gugur ni. Petua-petua untuk elakkan rambut gugur pun saya dah carik. Cuma tak berkesempatan lagi nak try.
*Yang ni tak sampai sepuluh helai kann?*

So.. Dear rambut, tolonglah jangan gugur bebanyak macam ni lagi. Sikit-sikit tu takpela. Saya frust gila tau tak. Hmm, kalau nak gugur pun tunggu lah saya dah tua kerepot nanti. Sekarang ni saya masih perlukan rambut saya. Bukan untuk tunjuk kat orang. Tapi rambut tu kan sebagai salah satu aset bukan semasa yang saya ada. Penting tu.. -.-

By the way, thanks sesangat kat salah seorang follower Twitter saya ni sebab semalam bila saya tweet pasal rambut saya gugur ni beliau teruihh kasikk saya gelak semula. At least, rasa frust tu agak terubat jugak la :)

Oh ya. Saya takboleh upload gambar rambut saya tu kan sini. Kan aurat.. Hihi. Kalau korang ada idea-idea yang superbb, share lah dengan saya eh.



Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Jumaat, 16 November 2012

Sebenarnya, Bukan Lupa Diri...

Sangat lama saya tak menulis. Bukan tunjuk perasaan. Cuma kekangan masa yang teramat dahsyat. Kesian saya.

Assalamualaikum penghuni blog saya ! Seriously, saya rindu blog saya. Rindu kawan-kawan yang selalu mengikuti perkembangan blog ni. Rindu serindunya. Percayalah.. Hmm.

Medula oblongata saya dah merembeskan sejenis hormon yang tak dapat dikawal oleh diri saya sendiri *cehh, keluar pulak istilah Biology hari ni* :p Nafsu menghapdate !! Yang ni memang saya tak boleh tahan langsung. Maaf untuk itu.

Lagi-lagi lepas tengok si Nadia Nesbit ni punya blog. Oh my.. Memang lagi terkinja-kinja saya nak menghapdate. Tapi, saya kawal. Tahan. Sampai la ke hari ni.

Junior-junior kat sekolah, kengkawan sekolah dan ramai lagi. Masing-masing ada bertanyakan tentang blog ni. Ya Allah, terharu je rasa. Memang saya tak sangka sebenarnya. *lambai tangan macam retis*

Terima kasih sesangat saya ucapkan kat korang yang kekadang tu jadik stalker kat blog saya. Even dah lama gegila saya tak update apa-apa, tapi ada jugak yang still melawat blog saya. Alhamdulillah, syukur.

Insya-Allah, doakan saya dapat meneruskan kerja menulis dan merapu kat blog ni untuk korang. Doakan saya dapat hasilkan satu entri yang berguna untuk pembaca blog saya. Doakan saya untuk itu. Mudah-mudahan.
 

Saya masih ada dua paper Agama, dua paper Addmath, tiga paper Physics, Chemistry, Biology dan dua paper Akaun. Doakan saya untuk yang ini jugak ye. Killer paper je yang tinggal untuk saya akhir-akhir ni.

Perancangan lepas SPM? Insya-Allah, entri yang seterusnya lahh.. :D


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!