You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Jumaat, 19 April 2013

Memang Comel Tapi Gelinyaaaa !

Sambil layan Gwiyomi ni kann, terasa pulak kecomelan diri sendiri terserlah. Okayy bajet bajet >,<

Hai korang korang. Assalamualaikum !
Awak comel lah gwiyomi gwiyomi jugak *_^

Pepagi macam ni memang tak tahu nak buat apa. Neuron dalam kepala ni jammed tetibe bila tiba waktu pagi. Yela kann dulu masa sekolah boleh jugak study ke buat homework ke. Kononnya pelajar cemerlang yang sangat rajin la. Membajet lagi.

Bila dengar lagu Gwiyomi ni, teringat menatang yang comel comel je. Okay contohnya kucing, arnab, hamster, buaya darat.. Eh? Tetibe sangat. Heeee actually banyak lagi menatang yang comel belaka kat dunia ni. Pepandai la korang fikir sendiri ye. Nak buat list rasa rasanya kena tebang semua pokok yang ada pulak. Sangat takde sifat penyayang tau. Sadis.

Bila cakap pasal arnab plus hamster, saya suka saya suka ! Melompat lompat nak bela menatang comel tu. Tapi once cakap pasal kucing, alahai... Huru hara jadinya. Baru je cakap, belum ambek kucing tu letak depan mata saya. Memang saya melompat jugak, tapi melompat kegelian lah :/
Eeeeee saya tak tahu la kenapa saya memang sangat sangat takut dan geli dengan satu makhluk yang bernama kucing ni. Kesian kaum kucing kann? Sorry sesangat ye kucing kucing sekalian. Saya bukan pinggirkan awak semua tapi saya memang takut sangat sangat dengan korang. Hmm

Setiap kali pergi kedai makan, saya akan pastikan kedai tu takde makhluk yang satu ni. Kalau ada jugak, saya memang get ready la angkat kaki then duduk bersila atas kerusi tu tanpa rasa segan silunya. Heeee memang tercalar sikit la title gadis melayu kedua terakhir tu. Tapi nak selamatkan diri punya pasal terpaksalahhh ;)
Saya pun tak pasti sampai bila saya kena takut dengan makhluk comel ni. Buruk sungguh perangai kan? Hehehe :D


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Khamis, 4 April 2013

Teruja Tapi Tetap Berhati Hati

Assalamualaikum ! :)

Selamat petang semuaa. Selamat hari Khamis. Ada yang puasa harini? Alhamdulillah, selamat menjalani ibadah puasa. Tak lama je lagi bulan Ramadhan akan tiba. Kat fesbuk, twitter memasing dah mula buat countdown. Senang banyakk kerja saya. Takpayah selak kalendar sehelai sehelai. Hehehe

Disebabkan saya ni seorang remaja yang belum cukup umur, so saya taknak laa cerita lelebih pasal pembubaran parlimen semalam. Cuma nak ucapkan selamat mengundi untuk semuaa yang akan pergi mengundi tu. Buatlah pilihan yang bijak ye.

So as a future student, cewahh over pulak rasa. Heeee :D Sejak sejak ni banyak sangat surat tawaran sampai ke rumah. Dari yang kecik sampai laaa ke sampul surat yang besar. Kebanyakannya tawaran dalam bidang Sains. Alahai, memang laa masa sekolah dulu saya ni Science student tapi lepas SPM haritu saya dah taknak dahh ambek tahu langsung pasal bidang ni. Tak minat.

Lepas result keluar haritu, saya pun dengan gigihnya cuba sedaya upaya mohon semuaaa biasiswa yang ada kat Malaysia ni. Heee biasiswa yang tak layak tu saya tak mohon laa sebab dah kena reject awal awal. Biasalah kannn, result cemerlang sangat -.-''

Harini tetibe dapat call daripada kolej City-U. Abang ke pakcik tu cakap permohonan biasiswa saya dah lulus so saya kena datang temuduga. Bukan jauh sangat pun, kat Panorama Hotel Taiping. Haaa masa tu rasa tercengang cengang je. Mulut ni ternganga takpayah pertikai laaa luasnya. Terkejut jugak laa.

Tulaa padahnya masa nak mohon haritu, maen mohon je apa yang ada. Tak buat research dulu, tu kerajaan ke swasta. Bukan takboleh ambek yang swasta tu cuma entahlaa. Sebagai anak bekas pesara kerajaan, tak mengidam langsung nak berebut biasiswa swasta.

Nasib baik laaa harini baru rajin nak buat research ni semua. So dahh boleh bezakan dah yang mana swasta yang mana kerajaan. Tak susah pun. Google kann ada. Google sentiasa berkhidmat untuk orang yang memerlukan segala mak nenek maklumat. Percayalahh.

Sekarang ni selalu mengikuti perkembangan UPU kat fesbuk je. Untuk korang yang bakal jadi student macam saya, rajin rajin laaa belek fesbuk UPU ni ye. Banyak info.

Sini -  UPU (BPKP JPT)

Doakan saya dapat masuk matrikulasi tau ! Nak sangat sambung belajar kat situ.


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!