You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Sabtu, 28 September 2013

What Is Social Media To You By Nom Nom Media

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Sesejak ni selalu sangat dapat update blog. Semangat nak menulis tu datang balik. Syukurlah, sekurang kurangnya takdelah blog ni terabai je kann. Kesian kot kat blogger yang sudi datang singgah kat blog ni, balik balik kena baca cerita yang sama je kan?

Masa saya check account Nuffnang yang banyak berjasa tu, ternampak kat sidebar account saya ada iklan pasal Nom Nom Media Survey. Tak tahu lerr bila start nya survey ni. Kalau saya ketinggalan maap la ye >,< Bila semangat berkobar kobar nak menulis ni muncul, mula lah tangan ni sentiasa gatal nak klik sana sini. Tapi awas, klik bende yang bermanfaat je okayy. Gosip retiss sikit sikit takpe lah kot, buat cuci mata :p

Suka lari topik, macam ni lah bila eksaited menulis. Heee. So back to Nom Nom Media Survey, boleh lah klik gambar yang saya dah google denga gigihnya ni. Well, google have everything !


See, tengok warna warna yang diorang gunakan untuk hasilkan bende ni pun dah buat saya tergoda. Pantang tau tengok bende bende yang ada warna oren ni.

Mehh nak review sikit pasal Nom Nom Media Survey ni.

Nuffnang sebenarnya bekerjasama dengan Digital Reseller iaitu Nom Nom Media sebab nak buat kajian tentang cara untuk berkesan mencapai keluar dan mendekati secara peribadi dengan semua blogger dan media pengaruh sosial di Malaysia.
Banyak jugak lah soalan yang ditanya dalam survey ni. Tapi takdelah sesusah soalan UPSR ke PMR ke mahupun SPM. Saya jawab soalan ni pun tak sampai sejam.

So bila korang dah jawab soalan yang ada tu, 1000 orang pertama yang dah complete kan survey ni akan mendapat RM1 dikreditkan kepada Nuffnang korang atau akaun ChurpChurp! Yang bestnya bukan Nuffnangers atau Churpers je yang boleh jawab soalan ni, semua orang yang ada laptop mahupun tablet atau apa apa gajet yang korang ada sangat lah dialu-alukan untuk join dua kaki jawab soalan survey ni okayy?


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Khamis, 26 September 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak

Assalamualaikum. Selamat pagi and have a nice Thursday dear bloggers ! This is my first schedule entry. Sengaja set time untuk entry ni, takde sebab pun. Suka suki suku. Hikss.

Entah kenapa, gatal pulak tangan nak join GA. Dulu dulu dulu tu, masa banyak banyak banyak masa tu, selalu selalu selalu sangat join GA. Siap buat contest dengan si Shahmin. Sekarang takde dah semua bende tu. And since saya takde kerja sangat nak buat, so saya accept la jemputan Encik Jiwa Rosak ni kat fesbuk. Rasanya dah banyak kali beliau invite tapi tapi tapi sorry. Tak sempat nak join :)

I'm ready for this GA ! Let's start now.


Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway (Nak senang tengok teruihh kat blog Encik Jiwa Rosak ni ye)

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….

Ehem ehemm *sound check kononnya*. Saya sayang Malaysia kerana saya banyak sangat rasa kasih sayang nak bagi kat Malaysia ni. Kesian tau kat Malaysia kalau saya tak sayang dia, mesti dia rasa terbuang gila kan? So kesimpulannya, Malaysia.. Will you marry me? Forever please? ;)

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

Thank youu for invited ! Semoga pihak yang terlibat dalam GA ni terus sukses :D



Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Isnin, 23 September 2013

Genap Sebulan, Semuanya Terlalu Pantas

Tak tahu siapa yang akan baca post saya untuk kali ni. Kalau boleh memang nak tutup terus blog, taknak tengok dah blog sendiri terabai. Suka duka yang sepatutnya saya kongsi kat sini, tapi saya biarkan berlalu macam tu je.
Tersenyum tapi adakah gembira?

Sedar tak sedar, dah sebulan berlalu. 23 Ogos 2013, saat kaki melangkah keluar dari KMPh. Sampai detik ini. Saya masih belum jadi seseorang. Cuma Allah yang tahu apa yang saya rasa, apa yang saya lalui. Ini pilihan saya, jalan hidup yang saya pilih. Siapa tahan, sebulan diserbu soalan yang sama.

Tak sanggup rasanya nak menulis panjang. Takut airmata mengalir lagi. Memang saya dah cukup kuat untuk tahan airmata daripada mengalir, tapi hati ni jugak ada perasaan.

Bukan suatu kebanggaan, berhenti belajar semata mata tak sanggup berjauhan dari keluarga. Manja, itu perkataan yang sesuai untuk diri sendiri. Saya tak salahkan takdir, cuma terfikir kenapa jalan hidup saya jadi macam ni. Impian, cita cita, harapan semua hilang macam tu je. Sekelip mata. Nak jadi pensyarah kononnya, nak sambung belajar kat oversea jugak kononnya. Kononnya lahh.

Sekarang mampu buat apa? Harapkan sijil SPM sekeping tu, merata pergi mintak kerja. Perasan diri dah cukup pandai dengan sijil tu. Hmm.

Tapi saya cuba, usaha untuk perbaiki diri. Saya percaya dengan rezeki yang ada. Belum masanya Allah nak bagi rezeki begolek kat saya, Allah uji dulu. Berapa lama Allah nak uji, saya tak pasti. Yang pastinya saya akan cuba, tabah dan redha dengan jalan hidup sendiri.

Bukan tak teringin nak berjaya, bukan tak teringin nak jadi orang yang berguna, bukan tak teringin nak berjasa kat ibu dan ayah. Satu hari nanti, yang saya pun tak pasti bila, sempat atau tak. Ikut sahaja jalan hidup depan mata.


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!