You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Selasa, 30 November 2010

pelik tapi.. BENAR ke...??

dua hari.. doploh empat jam.. brape minit..?? brape saat..?? huh..!! tak terkira.. hari2 yang cukup MEMBOSANKAN... mgkn esok juga akan muncul hari yang sama..



kerja..? mgkn tak akan habis.. KERJA jugak senjata yang paling tepat untuk MEMBUNUH KEBAHAGIAAN.. pelik kan..? tapi adakah BENAR..??

aku pon tak tahu apa yang patut aku buadd untuk kembalikan semula keadaan yang dulu.. aku tak suka, TAK SUKA hidup dalam "ambang perpisahan".. aku pernah lalui itu, cukup lah hanya sekali.. jgn benarkan keadaan tu kembali..

aku faham, kau punya TANGGUNGJAWAB.. tapi, perlu kah berdiam diri..? kerja.. satu perkataan & 5 huruf yag cukup MENYAKITKAN.. tapi benarkah kerja..?? pelik bagi aku... hanya itu yang mampu kau ucapkan.. :(

*p/s: kau rase post kali nih merepek..?? aku tak kesah..!! just leave a comment oke..

JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Isnin, 29 November 2010

aku tak perlukan kau..!!

hey kamo0..!! kamo0 fikir kamo0 bagus sngt..?? nak buang aku dari list friend kau..?? dipersilakan... nak buang aku TERUS DARI HIDUP kau..!! buadd laarh.. do i care haa..?? even kau tak baca apa yang aku tulis kat sini, aku tak kesah..!! KAU TAK DIPERLUKAN LAGI UNTUK HIDUP AKU...!!!

puas aku cuba faham kau, tapi pernah ke kau faham aku..?? aku cuba berdamai dengan kau sebab aku hormat kau tahu....!! tapi kau..?? huh..!! ada lagi manusia serupa kau.. aku tak pernah kesah kau normal atau tak.. aku tak pernah kesah kau jahat atau tak.. yang penting aku IKHLAS.. aku IKHLAS SEIKHLAS IKHLASNYA tahu..!!!

kau bole buadd aku macam ni, aku terima.. tapi kau tak bole lari dari salah kau.. aku tak kan pernah lupa..!! ingt tu.. aku TAK AKAN PERNAH LUPA..!!

bukan niat aku untuk maki kau di sini tapi hanya untuk menyedarkan diri kau.. aku sedih kau tahu..?? kau pernah bahagiakan diri aku.. tapi, apa makna nya semua ni kalau kau masih simpan DENDAM pada aku..?? aku tak pernah terlintas untuk berdendam dengan kau..

tapi, kalau ini pilihan kau.. aku TERIMA..!! semoga kau bahagia selama2 nya..

*p/s: ini tkde kena mengena dengan kamo0 yang aku cinta yeahh!!
HAZRIN ALIFF.. ILYSM :)

JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

rindu sampai mimpi..??

parah punya kes laa... ada ke patut RINDU sampai MIMPI..?? tu angau nama nya.. pe laa.. pelik2 sungguh hidup aku ni..

actually baru seminggu je tak tengok muka, dah jadik biul sampai macam ni.. belom lagi sebulan.. setahun.. selama2 nya tak jumpa.. err.. tamau selama2nya..!! tak sanggup sehh..!! :)

oleh sebab rindu punya pasal, terus aku tak dapat tidur start pukul 2pg tadi.. huh..!! susah2.. ;)



JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Ahad, 28 November 2010

hati banjir..!! :(

dalam tgh sebok2 kes banjir kat malaysia nih, aku pon tak nak ketinggalan untuk membanjirkan diri aku jugak..!! salah satu tempat yang paling strategik sekali untuk aku ialah HATI.. :) err.. aku tak tahu sama ada post aku kali ni sedih, geram, gembira... atau.. whatever larh..!! tak penting langsung untuk aku memahaminyer sbb aku mmg TAK PAHAM..!!

bercelaru..~~ itu lah perkataan yang sesuai untuk diri aku hari ni.. semua kerja yang aku buadd semua tak jadik sbb HATI YANG SEWEL hari ni.. huh..!! penat jgk kalau sakit hati nih.. aku kan orang yang kuat.. mana bole cepat melatah.. laen lah nenek2 yang dah tua atau pon makcik2 yang termelatah tuh.. bole sakit jiwa kalau melayan kerenah diorg waktu tengah melatah.. tp dalam kes aku nih mmg berbeza..!! yess.. yang pasti aku tak bole NANGIS..!! wahai air mata.. jgn smpai banjir kat mata pulak yer.. :(

sbb aku jadik BERCELARU..?? err.. let it be my secret.. even now blog nih aku buadd sebagai diari aku tp tak semua bnda aku patut luahkan kat sini.. bak kata "SHARIFAH NABILAH".. lbey baek simpan rahsia sendiri dlm hati.. walaupon banjir tp kejap je.. nnti2 elok laa.. aku tahu tuh..!!

BAHAGIA cuma sementara.. GEMBIRA hanya seketika.. so nikmati lah ia dgn pnuh KESYUKURAN..!! :)

JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

tak boley tido..??

lepas dah solat ISYAK, makan, jaga adek kecik, tgk tv, & sembang dgn ibu, aku pon meneruskan sesi berBLOGGER aku untuk malam nih.. eh..?? malam ker?? pagi sehh..!! alamak, tak perasan sudah pukul 1 pagi.. mata...!! kau tak ngantuk ke hah??



wahai sang mata.. pasti kau teringat sesuatu sampai kau buat aku tak boley tido malam nih.. waaa..!!! pasal si dia..? x kodd.. sbb dia baek2 saja..!! pasal ibu marah..?? lg lah tak.. sbb mana ada ibu marah aku hari ni :) ibu baek sngt..!! love you ibu <3.. onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://2.bp.blogspot.com/_s6mATDF5h0k/TPE9zBMmrkI/AAAAAAAAAD8/jezLY9OVhHs/s1600/Taiping%2BSentral.jpg">
TAIPING SENTRAL...!!! but aku tak bole pegi.. ouhhh... itu yang membuatkan mata aku tak bole tido.. haaa..!! dah dpt jawapan nyer..

sabar lah wahai hati.. :( mungkin bukan rezeki kau.. hanya kau yang tahu sbb apa ALLAH tak izinkan kau pergi.. biarkan kwn2 ku pergi bersuka ria sesama mereka.. aku hanya melihat sambil TERSENYUM..!!

JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

Sabtu, 27 November 2010

musnah harapan.. !! :'(

akibat kebosanan melanda diri aku petang td, aku try lah ajak ayah pergi pasaraya GIANT taiping.. x sangka pulak ayah nak pergi.. time tuh dah happy sngt2 laa.. :) mana x nyer, actually aku ada hajat nak pergi GIANT tuh.. since 25 NOV until 29 NOV nih ada karnival jualan henset.. murah2 kata nyer.. so aku pon nak lah jgk tgk2..

aku pon apa lg.. mula lah menghiaskan diri aku secomel yang mungkin :) siap pakai baju kurung merah lg..!! haha.. punyer laa semangat membara.. dengan niat yang satu!! nak pergi TENGOK AJE.. ngee~~ masuk2 je dalam kereta, aku pon start lah senyum sorg2.. x saba glerr dah nih..

lbey kurang 15minit kodd, kte org pon sampai la kat tempat yang dituju.. tempat yang aku idam2kan.. haha.. then dengan ayu nyer aku pon berjalan lah diiringi keluarga aku yang tercinta.. mula2 konon lah malu sehh, dah lah ramai org kat situ..ayah pulak suruh aku pergi sorg2 kat booth jualan tuh.. lagi lah aku MALU..!! :').. tapi nseb baik ayah maen2 jer.. then kite org pon pergi lah sama2..

masuk2 je kat dlm booth yang sarat dgn org ramai, terus aku jadik sesak nafas.. pura2 lah tgk jam.. konon nak ajak ayah balik umh!! x larat dah nak jalan sbb kaki aku dah berdenyut2 sakit.. err.. tapi bila sampai je kat satu tempat dlm booth tuh, terus semangat aku membara lagi..!! yes.. aku jumpa henset..!! :) DYNAMIC phone.. nama yang canggih.. hehe.. harga pon "canggih" jugak.. tp takde lah mahal sngt.. around RM200 je..

apa lg.. aku pon mula lah membodek ibu yang tersayang.. :) semata-mata nak kan henset DYNAMIC tuh.. terus niat yang satu td tuh bertukar jadik dua pulak.. td TENGOK AJE, skrg NAK BELI...!!! aku geram.. rambang mata... huh.. puas bodek2 dgn ibu, akhirnya....

hampeh..!! :( tak dapat jgk.. ibu kata " sumpah ibu takde duit..!! " so, takpe lah ibu.. mungkin bkn rezeki akak (panggilan manja kat rumah)..

the moral of this story, tetapkan niat anda yang satu tuh.. jgn bertukar2 nnti diri sendiri jugak yang kecewa.. :)

apa2 pon aku tetap sayangkan henset aku yang skrg nih haa..


JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

sehari meneroka :)

sehari suntuk aku menghadap laptop kepunyaan KELUARGA aku ni.. start dari lepas tolong ibu aku masak, terus aku x lepaskan kesempatan emas ni.. :) bermula drpd meneroka facebook sampai lah aku terserempak dengan satu blog kawan aku.. aku pon apa lagi, cpt2 lah carik idea sebanyak yang mungkin untuk menghasilkan blog aku sendiri berpandukan blog kawan aku tu.. thnx a lot ya frend wlaupon aku x sebut siapa... takut dimarahi sama dia sbb curik ilham dr blog dia.. :)

lps aku dah ada sikit ilham, aku pon mulakan laa kerja aku untuk mencipta satu blog yang indah lagi canggih.. blog aku ni aku fkir nak buat sebagai diari aku yang kedua.. klau korg semua rase nak baca diari aku ni, just go on.. aku sikit pon x kesah..

sambil2 aku cipta blog aku ni, buah hati aku pon anta msj kat aku.. <3 yang pasti, aku seronok sangat2.. of coz laa, dia dah la jarang msj aku.. lg2 tgh cuti sekolah, err.. bertambah jarang laa...

lama jugak lah aku ambik masa untuk siapkan tugasan aku ni.. hehe... (macam homework mase PMR laa pulak) kira2 pukul 4 laa baru terhasil satu post..
ini lah dia...
JUZ ME AND MYSELF...
Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!