You are now in | Siti Nurazlinda's Official Blog

Selasa, 27 September 2011

Mencintai Seseorang Tanpa Disedari Itu Indah ?

assalamualaikum .

sangat menyampah bila kena buat entri tahap orang dewasa macam gini . lagi-lagi bila ada yang mempertikaikan blog linda yang huduhh lagi kudus ini . ehh , linda sedar diri lagi tau . linda bukan 'retis' blogger ^ ^'

disebabkan linda sangat malas nak buat homework , akhirnya terpaksa jugak mengeluarkan entri yang hanya sekali ni aje linda buat . lepas ni , jangan harap lah korang nak jumpa entri jiwang karat macam gini lagi *mungkinkah ?

siapa kata cinta tu best ? mehh nak kira .. satu dua tiga lima sembilan doblas duaratusjuta , okayy ! cukup . linda memang lemah subjek mengira banyak nombor , subjek matematik linda boleh aje =p

actually , kita berkenalan hanya dalam laman muka buku macam Najwa Latif kata tu takde lah indah mana pun . bukan linda nak protes lagu Najwa Latif ya ! ini sekadar pendapat mereka-mereka di luar sana .. bila dah namanya pendapat , mesti lah berlainan kan ? linda rasa , lirik lagu itu sangat senang difahami oleh korang kan ?
bila kita kenal seseorang , first kita mesti sekadar kawan-kawan kan ?
bila dah kawan-kawan , kita mesti nak teman tapi mesra pulak .. kan ?
bila dah teman tapi mesra , confirm kita nak jadikan si dia yang teristimewa di hati kita .. itu sangat pasti !

tapi , kita sedar tak ? dalam proses kawan-kawan , teman tapi mesra sampailah ke tahap yang teristimewa itu merupakan satu proses yang sangat indah ? kadang-kadang kita tak sedar , bila masa kita mula suka , sayang dan akhirnya cinta kat seseorang tu .

pernah tak korang rasa ...
rindu , bila si dia tak online ?
pernah tak korang rasa ...
gembira , bila si dia like status korang ?
pernah tak korang rasa ...
sakit hati , bila si dia duk menyibuk interframe kat status para perempuan ?
dan pernah tak korang rasa ...
nak bunuh semua perempuan yang ada dalam friend list si dia ?
*jangan tiru aksi ini okayy ! ;)

haa , kalau korang ada rasa serasa macam gitu means korang jatuh cinta lah kat si dia . mudah kan ? tanpa korang sedar , sebab tu cinta itu banyak yang menipu sejak dua menjak ni .

lets say korang kenal dengan ramai lelaki / perempuan . adakah korang rasa yang sama pada semua lelaki / perempuan itu ? fikir-fikirkan lah ...

p/s : bila dah heartless , orang suka kita banyak mana pun dah takde respon kan ?


Thanks For The Reading. Do Leave Your Comments Okayy!

10 ulasan:

lovely lolipop berkata...

aduihh..cik adek oi.. xabeyh2 ag ew gn .......... humm, sume pena aq ase.. lpas clsh ppown cme.. tp.., time dy cple gn.... cm na bno je due2.. sng cite cm ny la.. ble da fll in love at smbdy, g tw dy tros dan cbe blit2 kn kte2 anda. mmg ssh, bub xkn prgi na cri tmba right!! pape pown.., dy bkn somi kte ag.. huhu. ckp sng.. :P

lovely lolipop berkata...

aduihh..cik adek oi.. xabeyh2 ag ew gn .......... humm, sume pena aq ase.. lpas clsh ppown cme.. tp.., time dy cple gn.... cm na bno je due2.. sng cite cm ny la.. ble da fll in love at smbdy, g tw dy tros dan cbe blit2 kn kte2 anda. mmg ssh, bub xkn prgi na cri tmba right!! pape pown.., dy bkn somi kte ag.. huhu. ckp sng.. :P

HasrulHassan [HH] berkata...

As-salam.
Kadangkala jatuh cinta tak ada signal pun .. hehehe... tapi bila dah rasa kehilangan barulah tersedar. Tapi bila dah hilang ... nak wat camner lagi kan?

WWW.HASRULHASSAN.COM

Siti Nurazlinda berkata...

haha , okayy . saya sangat memahami anda . tapi , pernahkah anda terfikir .. bukan mudah untuk seseorang meluahkan rasa ? dan anda benar kerana perigi takkan cari timba . but in case , timba have to find the perigi to get the water kan ? ;)

lovely lolipop berkata...

mmg ssh kte(wanita mslimah) na luah kn rasa.. bub aq pown xpna luah.. owg yg dtg.. huhu.
bcause the water pown xsdr dri yg dy da b'pnye.. dy lpe akn pkwe dy.. bese la.. ny la di namakn cnta.. CNTA BTA.. kte x6pk pape.. ble slp..,mle la na tleh blkg.. pstoe ckp..
(cm na ptar kn je mse ny) rght!!

Siti Nurazlinda berkata...

@HasrulHassan , kalaulah cinta tu ada signal .. mesti best kan ? ;) bila dah kehilangan , tak pernah terfikir nak cari yang lain ? lama-kelamaaan pasti ada keinginan itu .

Siti Nurazlinda berkata...

@lovely lolipop , haha . okayy-okayy . terima kasih doktor cinta ! =p

Tanpa Nama berkata...

Aq seorg budak belasan tahun...aq ad suka kt sorg pompuan ni dh nk msuk 5 tahun..tapi,dia sgt2 manja ngn aq..x tau knape...so,tlg bg suggestion...apa yg aq perlu buat?aq perlu tahu perasaan dia terhadap aq...

Tanpa Nama berkata...

Please

Siti Nurazlinda berkata...

@Anon, ermm. Saya tak kenal siapa awak. Tapi saya rasa awak patut tanya si perempuan tu sendiri kot apa perasaan dia terhadap awak. Mungkin perempuan tu malu nak berterus terang tentang perasaannya. Kalau sanggup, tunggu lah lagi. Mungkin penantian awak tu akan dibalas dengan kebahagiaan. Saya doakan :) InsyaAllah.